Polwatte? Polpette!

Met kerst 2014 gaf het lief van Kniedelius het kookboek POLPO. Een prachtig boek. Met recepten van het gelijknamige restaurant. Het eerste dat werd gemaakt waren polpette. Kleine Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Kniedelius heeft altijd erg veel moeite met het maken van een Hollandse bal. Maar het leek of deze balletjes appeltje eitje waren. En dat zijn ze ook. In de loop der tijd is het recept aangepast aan onze smaak. Van origine gaan deze balletjes in tomatensaus. Maar bij Kniedelius gaan ze ook in de zelf bedachte “groene saus”. Oftewel saus van courgette.

Voor 12 gehaktballetjes (3 personen, 4 per persoon)

Wat heb je nodig?

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ei (medium)
  • 1 á 2 eetlepels paneermeel
  • een snuf zout
  • zwarte peper
  • snuf chiliflakes of chilipoeder
  • snufje kaneel
  • snuf dragon
  • 1 teentje uitgeperste knoflook

tomatensaus of courgettesaus om de balletjes in te pocheren

Bereiding

Zorg ervoor dat de saus al klaar is. Dan kan je de balletjes direct pocheren.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng alle ingrediënten en kneed ze grondig
  • Maak 12 gehaktballetjes ter grootte van een walnoot
  • Leg de balletjes op een ingevette bakplaat. Of bekleed deze met bakpapier, scheelt weer afwas.
  • Bak ze 12 minuten in de oven, en keer ze daarbij een keer om
  • Pocheer ze daarna nog ongeveer 10 minuten in de saus

Bestrooi de polpette en saus met vers geraspte kaas. Lekker met pasta, stokbrood of zelf gebakken brood!

Categorieën: recepten

0 reacties

Lekker vegetarisch: courgettesaus aka “groene saus” – de keuken van Kniedelius · 27 oktober 2017 op 16:50

[…] Lekker vegetarisch met zelfgemaakte pasta. Of niet-vegetarisch met pasta en polpette! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *