Mysterieuze rasp

Zelf paneermeel maken? Uiterst makkelijk met een mysterieuze rasp!Heb jij ook zo’n vierkante rasp? En weet je wat je er mee kan doen? Eén zijde gebruik je natuurlijk om geraspte kaas te maken. Of wortels te raspen. Een andere zijde om bijvoorbeeld courgette grof te raspen. De derde zijde heeft 3 of vier “messen”. Dat heet een mandoline en daarmee kan je superdunne plakjes snijden. Bijvoorbeeld komkommer of rettich. En dan is er ook nog een zijde met allemaal gaatjes en weerhaakjes. Bij het afdrogen haal je daar vaak je theedoek of huid aan open. Wat je daar nou mee kan? Daarmee kan je zelf paneermeel maken!

Zelf paneermeel maken of kopen?

Houd je weleens (stok)brood over? Of beschuitjes? Of kapjes brood? Dan kan je daar heel goed paneermeel van maken. Want waarom kopen als je ’t al in huis hebt? En wist je dat gekocht paneermeel naar karton smaakt als je eenmaal de smaak van zelf geraspt paneermeel hebt geproefd? En zelf paneermeel maken is supersimpel.

Hoe maak je zelf paneermeel

Stap 1

Zelf paneermeel maken? Uiterst makkelijk met een mysterieuze rasp!Verzamel al het overgebleven stokbrood, oude beschuitjes of (zelfgebakken) brood. Bewaar dit in een papieren of luchtdoorlatende zak. De zak van het stokbrood is hier uitstekende voor te gebruiken. Laat het op een droge plaats lekker uitdrogen. Dit duurt wel een paar weken.

Stap 2

Pak in een verloren kwartiertje een plank en je mysterieuze rasp. Zet het brood tegen de rasp en en no time heb je zelf paneermeel gemaakt. Let wel op je vingers en muis van je hand. Ook Kniedelius haalt zich nog regelmatig open. Bewaar al het paneermeel in en grote goed af te sluiten pot.

 


0 reacties

Merrylou · 20 januari 2016 op 22:02

wat een goed idee! ga het proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *