Standaard boodschappenlijst

Wat eten we vandaag? Wat eten we morgen? In iedere keuken wordt deze vraag elke dag opnieuw gesteld. Wat is het dan handig als je je basis boodschappen in huis hebt. Je kijkt in je voorraadkast en tovert in no time een gezonde maaltijd op tafel. Je kan ook een noodvoorraad aanleggen: omdat je weet wat er in je voorraadkast staat, gebruik je alles en kan iedereen spontaan mee-eten. En zelfs op de laatste dagen van de maand kan je budget koken.

Voorraadkast organiseren

In een voorraadkast staan producten die lang(er) houdbaar zijn. Maar er horen ook alleen maar producten in te staan die je écht gebruikt. Eet je nooit appelmoes, maar was het een keer in de aanbieding en dacht je “ja, lekker appelmoes!” om er vervolgens niet meer naar om te kijken? Weg ermee. Eet ’t binnen een dag op, of breng het naar de voedselbank (maar kijk dan wel even naar de datum hè). Maar hoe maak je zo’n georganiseerde voorraadkast.

Basisvoorraad

Dat doe je door een hele uitgebreide basisvoorraadlijst te maken. Het is even een klusje, maar aan het eind heb je dan ook een basis boodschappenlijst waar je met af en toe wat aanpassingen je hele leven mee voort kan. Je kunt ‘m uitprinten, in een boodschappenlijst app zetten of op je pc bewaren, net wat jij makkelijk vind. Maar zorg er voor dat je maar één versie gebruikt, anders blijf je nog steeds nadenken wat je in huis hebt.

  • Heb jij al een basis boodschappenlijst waarmee je makkelijk een weekmenu kunt samenstellen?
  • Wil jij al heel lang weten waarom je nog steeds eten dat je niet gebruikt weggooit?
  • Wil je deze week al een voorraadlijst waar je de rest van je leven mee kan werken?

DEZE CHALLENGE IS AFGELOPEN


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *