Courgettesaus

Lekker vegetarisch: courgettesaus of groene sausIeder gezin heeft zo zijn eigen aardigheden. In een tijd dat de stiefzoon van Kniedelius nog niet alles at kregen gerechten bijnamen. Courgettesaus werd bijvoorbeeld “groene saus”. Want als er werd verteld dat we courgette aten werd het een drama aan tafel. Dus werd een oude truc van zolder gehaald. De moeder van Kniedelius’ verstopte eerst de groente. Op de vragen “wat is dat” en “lust ik dat” antwoordde ze steevast “proef maar”. Om pas daarna te vragen of ’t lekker was. Om bij het antwoord ja te vertellen wat er was gegeten. In deze groene saus is de courgette verstopt en was het antwoord op de vraag “wat eten we vanavond”, “pasta met groene saus en gehaktballetjes”. Succes verzekerd!

Recept voor courgettesaus

Dit heb je nodig

Voor 3 personen

  • 2 courgettes grof geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 á 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • klein potje pesto (uit de winkel of zelfgemaakt)
  • staafmixer
  • pan zonder antiaanbaklaag (je wilt je pan niet vernielen met de staafmixer hé)

Bereiding

  • Verwarm de pan voor en giet er een scheut olijfolie in
  • Als deze warm is voeg je er wat peper en zout aan toe
  • Voeg de ui toe en zodra deze een beetje glazig is roer je de courgette en knoflook om
  • Blijven roeren, en zodra er vocht van de courgette verschijnt temper je het vuur
  • Laat de courgette in ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren garen
  • Roer de pesto en crème fraîche er door heen en laat op het laagste vuur nog even doorsudderen
  • Zet de staafmixer er in voor een gladde saus

Lekker vegetarisch met zelfgemaakte pasta. Of niet-vegetarisch met pasta en polpette!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *