Kopen bij de boer

Kopen bij de boer is vooral in de grote steden geen dagelijkse bezigheid. Hier in Capelle haalt Kniedelius nog wel eens kaas en eieren bij de kinderboerderij. Maar voor groenten en vlees moet je toch eerst een flinke fietstocht maken.

Natuurlijk, in de randstad zijn een aantal ecologisch verantwoorde supermarkten te vinden. Maar ook die leveren mondjesmaat producten uit de regio.

Wat is PuurDichtbij

PuurDichtbij wil daar verandering in brengen. Sinds 2014 is hun missie om “zoveel mogelijk mensen te laten genieten van vers, verantwoord en betaalbaar voedsel”. Met hun website én een app bestel je producten die geteeld zijn in jouw regio. Die regio beslaat nu nog midden Nederland. Maar de ambitie is om heel Nederland te laten kopen bij de boer.

Kopen bij de boer, hoe doe je dat

Woon je in midden Nederland of kom je daar vaak? En wil je verse producten van de boer kopen? Dan is PuurDichtbij wellicht iets voor jou.

Na het aanmaken van een account (naam en email zijn voldoende) bestel je via de website of met een app. Wanneer je daadwerkelijk bestelt willen ze natuurlijk je bankgegevens. Ook zonder account kan je gewoon het aanbod bekijken.

Groente en fruit, zuivel, honing, kaas, brood, ei, en vlees (kip en rund): het aanbod is groot en divers. En dit geldt niet alleen voor de producten.
Per product kies je bij welke boer je wilt afnemen. Je ziet duidelijk hoe de boer zijn producten verbouwt: kas- of akkergeteeld of biologisch. Ook vindt je bij elke boer een beschrijving over zijn of haar boerderij. Hoe lang ze bestaan, hoe ze telen en bemesten. Of hoe ze onkruid bestrijden.

Wanneer je alles in je kruiwagen hebt zitten, reken je af. Uiteraard kies je ook een dag en afhaalpunt. Er zijn dagelijkse afhaalpunten in Lelystad, Amersfoort, Harderwijk, Ermelo en Putten. Je moet het dan ook écht afhalen, anders ben je je geld en groenten kwijt.

Minpunten

  • Voor de hoofdregio’s (Lelystad en Amersfoort) verschilt het aanbod. Heb je in Lelystad kip, zo heb je in Amersfoort geen kip maar wél brood en ei.
  • De prijzen zijn in sommige gevallen hoger dan in de supermarkt

Pluspunten

  • Je weet zeker dat je producten uit Nederland komen
  • De vervoerslijnen zijn superkort, dus er is minder CO2 vervuiling. Omdat alles op hetzelfde punt wordt opgehaald hoef je als klant niet van hot naar her te rijden
  • Verpakking is er niet: er staan kratten met de bestelde producten die je er zelf uithaalt. Je neemt dus je eigen tas mee

Neem eens kijkje op de website van PuurDichtbij of download hier de app


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *