Scheren met een safety razor

Scheren met zo’n plastic wegwerpmesje is doodsimpel. Al dan niet insoppen met schuim en tegen de haargroeirichting in scheren.
Een safety razor is in principe ook heel simpel. Het ziet er alleen een stuk gevaarlijker uit! Voor iedereen die haar eerste schreden op het natscheer pad zet. Hoe doe je dat, scheren met een safety razor? Wil je weten waarom duurzaam met een safety razor scheert, lees dan ook Duurzaam scheren met een safety razor & vermijd afval

Stap 1 – de mesjes

Eerst schroef je de houder aan de onderkant open. Daarna haal je één mesje uit het pakje. Pas op dat je je vingers niet openhaalt! De langste kanten zijn vlijmscherp. Pak het mesje dus tussen duim en wijsvinger aan de korte kanten. Leg het mesje in de houder en schroef de houder weer dicht.

Ieks! Er komen gewoon twee dunne mesjes links en rechts aan de zijkant van de houder naar buiten. En ja, daar kan je nog steeds je vingers aan openhalen. Maar laat je niet weerhouden. Een gewoon keukenmes is net zo gevaarlijk.
Echt, als je eenmaal doorhebt hoe je er mee scheert wil je nooit meer anders!

Stap 2 – neem de tijd

Neem de eerste keer dat je de safety razor gebruikt echt de tijd om je te scheren. Als je ’t vlug vlug wilt doen heb je kans op ongelukken. Houd je hoofd er even bij.
Scheer je na het douchen. Je huid is dan nog lekker warm en je haren gewillig. En omdat je duurzaam wilt scheren is het niet de bedoeling dat je langer onder de douche staat.

Stap 3 – dit heb je nodig

  • Een kommetje of wasbak met warm water waar je makkelijk bij kunt komen
  • Scheerschuim of haarconditioner
  • En natuurlijk je safety razor

Stap 4 – het scheren

  1. Sop je te scheren gebied lekker in met scheerschuim of haarconditioner
  2. Houdt het mes in een hoek van ongeveer 45 graden tegen je huid en scheer tegen de haargroei in
  3. Spoel je mes regelmatig in je bakje water. Dat doe je om de afgeschoren haartjes van je mes te verwijderen. Gewoon even klutsen is prima
  4. Spoel aan het eind van de scheerbeurt af met lauw of koud water en smeer je huid eventueel in met een crème of olie.

Stap 5 – nazorg voor het mes en jezelf

Om roesten te voorkomen heeft je mes daarna nog even aandacht nodig. Spoel het goed uit, droog het voorzichtig een beetje af en laat het goed drogen.
De mesjes zijn scherp. Bewaar het dan ook op een veilige plaats! Dus niet in je toilettas, dat wordt zo bloederig elke keer.

De benen van Kniedelius zijn nog nooit zo glad geweest!

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *